Caricatura Media Azi

Caricatura Media Azi: Munca sisifică a jurnaliștilor sau despre sensul filmărilor „fără sens”

Jurnaliștii din Republica Moldova au aflat recent că munca lor de informare a cetățenilor sau investigare a cazurilor de interes public ar fi fără sens. Mai exact, redacția proiectului media CU SENS cere de mai mult timp acces la spitalul din Vorniceni, despre care a realizat anterior o investigație. Echipa și-a propus să revină la subiect, însă Ministerul Sănătății le-a răspuns, printr-o scrisoare, că … „filmarea nu are niciun sens”, după ce jurnaliștii au filmat deja o dată instituția medicală acum câțiva ani.

Mai mult, la o conferință recentă de presă cu privire la situația epidemiologică, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a răspuns în aceeași manieră: „Întrebarea dvs nu este la acest subiect, dar dvs insistați că sunteți o publicație cu sens. Eu aș susține inversul”.

Așa ori altfel, indiferent de atitudinea demnitarilor din domeniul Sănătății în raport cu activitatea jurnaliștilor, pe care o consideră inutilă, presa va continua munca sisifică în interesul public, pentru a urni piatra spre bine.

Show More

💬 ...

Back to top button