Actualitate

Zelenski i-a oferit fotojurnalistului decedat Maxim Levin ordinul „Pentru curaj”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat pe 3 aprilie un decret prin care i-a oferit post-mortem fotoreporterului ucrainean Maxim Levin ordinul „Pentru curaj”, scrie Strana.news.

„Pentru bărbăție personală și abnegație manifestate la reflectarea agresiunii ruse, decret: De acordat ordinul «Pentru curaj» de gradul 3 lui Maxim Evghenievici Levin – fotoreporter (post-mortem)”, scrie în act. 

Documentul a fost publicat pe site-ul șefului statului ucrainean.

Publicația Levîi bereg (Левый берег) a informat că poliția a găsit cadavrul fotojurnalistului pe 1 aprilie, în satul Guta Mejigorskaia din regiunea Kiev, deși legătura cu el s-a pierdut la mijlocul lunii martie.

„Levin, împreună cu Alexei Cernîșev, un militar și fost fotograf, s-au deplasat pe 13 martie în satul Guta Mejigorskaia pentru a documenta mărturiile agresiunii ruse”, scrie Levîi bereg. Ulterior a apărut informația că în zona în care trebuia să lucreze Levin au avut loc lupte. 

Deocamdată, nu există date despre locul aflării și soarta lui Alexei Cernîșev.

Levin a activat în calitate de fotojurnalist și cameraman pentru mai multe publicații ucrainene și internaționale. El a colaborat cu Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, agenția Hromadske. Fotografiile sale au fost publicate de instituții precum Wall Street Journal, TIME, Breaking News Poland, EU AGENDA, World News, The Moscow Time, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria.

Show More

💬 ...

Back to top button