Caricatura Media Azi

Caricatura Media Azi. Nu funcționează televiziunea digitală? Ministrul vă ajută! 

Tranziția la televiziunea digitală urma să se finalizeze încă în 2015, dar a fost amânată de nenumărate ori, inclusiv pentru că telespectatorii care au televizoare vechi în casele lor nu au fost asigurați cu dispozitive de convertire a semnalului digital. După șapte ani, pe 3 mai 2022, semnalul analogic a fost oprit. Dispozitivele cu pricina n-au ajuns la toți însă, iar mulți cetățeni au rămas fără acces la informația de pe TV. Câți anume? Nu am reușit să aflăm, dar un caz de acest fel a ajuns și la urechile ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu.

Potrivit demnitarului, recent, o doamnă i-a scris că nu poate obține echipamentul necesar pentru a se conecta la televiziunea digitală, iar el a decis să-i soluționeze personal problema. A lăsat toate treburile ministeriale și a mers acasă la dumneaei. „Avea doar două canale disponibile. Acum are 10 canale, gratuite, în calitate HD. M-am bucurat să văd că funcționează bine”, a scris Spînu pe Facebook, unde a publicat și o fotografie în care apare cu o telecomandă în mână. 

Unii internauți au amintit în context despre cum, pe timpuri,  când semnalul televizat dispărea de pe ecran, oamenii „căutau” semnalul TV cu antena sau chiar utilizau furculițe pentru a privi televizorul.  În era digitală și soluțiile sunt digitale. E suficient să scrieți ministrului pe Facebook, iar a doua zi vă veți trezi cu echipamentul necesar, livrat chiar de el la ușă. 

Show More

💬 ...

Back to top button