Actualitate

SIS a cerut blocarea portalurilor lui Iurie Roșca

Serviciul din Informații și Securitate (SIS) a solicitat blocarea site-urilor Flux.md, Iurierosca.md și Rosca.md, care ar fi gestionate de politicianul Iurie Roșca.

Potrivit unui comunicat de presă, portalurile au fost incluse în lista surselor cu conținut online „care promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”.

Potrivit TV8.md, fostul deputat Iurie Roșca riscă să fie cercetat penal pentru propagandă de război. Sursa scrie că Iulian Groza, director executiv al IPRE și membru al Consiliului Suprem de Securitate, ar fi sesizat Procuratura Generală și SIS după ce Roșca a postat pe Internet un filmuleț video în care i-a îndemnat pe moldoveni să se roage pentru victoria Rusiei în războiul din Ucraina. „Rugați-vă nu pentru încetarea războiului, rugați-vă pentru continuarea acestui război și pentru victoria Rusiei lui Putin împotriva globalismului satanist”, este mesajul transmis miercuri de Iurie Roșca prin intermediul rețelelor socialee. Reprezentanții Procuraturii au declarat că s-au autosesizat și că urmează să examineze cazul. 

Iurie Roșca este fost președinte al Partidului Popular Creștin Democrat, fost viceprepreședinte al Parlamentului în două perioade diferite. De asemenea, a activat în calitate de jurnalist în diverse instituții media, inclusiv la postul public de televiziune.

Show More

💬 ...

Back to top button