Actualitate

Redacția Radio Sputnik Moldova, versiunea română, a demisionat in corpore. „Nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări”

Redacția Radio Sputnik Moldova de limba română și-a exprimat dezacordul cu politica editorială a redacției, care li se impune în aceste momente, și a demisionat in corpore. Anunțul a fost făcut de către jurnalistul Andrei Porubin pe pagina personală de Facebook.

„Există momente în viață, când trebuie să iei o decizie, care te costă, dar care trebuie luată. Rămân în urmă aproape 4 ani de activitate profesională, blamată de unii, apreciată de alții, dar care – important – ne lasă cu multă experiență profesională foarte prețioasă, cu sentimentul datoriei profesionale neîntinate, cu amintirea unei echipe de invidiat”, a scris Andrei Porubin.

Acesta a anexat și decizia redacției, însoțită de  semnături. În afară de Andrei Porubin, în listă se regăsesc colegii săi Tatiana Cebotari, Valeria Fortuna, Gutiera Prodan, Eduard Maciac, Silvia Zavadovschi, Maria Dimineț și Roman Botnari. „În contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, ne-am exprimat dezacordul cu politica editorială a redacției care se impune în aceste momente și care contravine normelor deontologice ale jurnaliștilor, precum și bunului simț”, scrie în documentul publicat.

Jurnaliștii susțin că nu doresc să fie „implicați în dezinformări și manipulări”. „Am încercat să păstrăm în cadrul redacției radio un echilibru social și politic, dar lucrurile au degradat (…) Milităm pentru pace și condamnăm vehement orice agresiune militară, care seamănă moarte”, mai scrie în textul publicat de fosta echipa a Sputnik.md.

Pe paginile disponibile ale Sputnik Moldova pe rețele sociale nu a fost publicată, deocamdată, nicio reacție la această demisie colectivă.

Pe 26 februarie, SIS a blocat site-ul Sputnik.md pe motiv că ar difuza „informații ce incită la ură și război”.

Show More

💬 ...

Back to top button