Actualitate

Proprietara postului ITV, amendată pentru modificarea componenței asociaților fără acordul CA

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat cu 7.000 de lei compania Media Pro Group, fondatoarea postului ITV, pentru faptul că nu a solicitat acordul CA privind modificarea componenței asociaților, așa cum impune legea. Decizia a fost luată în cadrul ședinței publice din 18 august.

Potrivit CA, compania Media Pro Group a informat autoritatea despre modificările în structura proprietarilor pe 30 iunie 2023, iar instituția a solicitat mai multe clarificări și a explicat furnizorului că este obligat să obțină aprobarea CA pentru orice schimbare operată în documentele și datele declarate. În schimb, la data de 6 iulie, Media Pro Group a informat despre faptul că modificările au avut deja loc.

Firma a expediat CA un extras din Registrul de stat al persoanelor juridice, eliberat la data de 30 iunie, în care drept unic asociat figurează Hromi Julien Ecaterina, cu o cotă de participare de 100%. În prezent, potrivit datelor publicate pe portalul Consiliului Audiovizualului, la capitolul proprietari beneficiari ai Media Pro Group figurează cetățenii Natalia Poleacova, cu o cotă-parte de 49%, și Ivan Vuicu, cu 51%.  

În carul ședinței la care s-a discutat subiectul, Liliana Vițu, președinta CA, a declarat că nu este o situație lipsită de precedent, dar că, luând în calcul gravitatea încălcării, sancțiunea ar trebui să fie mai mare: „E vorba despre regimul juridic al proprietății, transparența proprietății, iar de aici derivă și alte metehne ale audiovizualului nostru”.

Show More

💬 ...

Back to top button