Actualitate

Președintele Ucrainei a semnat un decret privind unificarea emisiei tuturor posturilor de televiziune naționale. A invocat legea marțială 

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei „cu privire la implementarea unei politici unificate de informare în temeiul legii marțiale”, scrie Pravda.com.ua. Documentul prevede ca, în condițiile legii marțiale, toate posturile naționale de televiziune să fie unite pe o singură platformă informațională de comunicare strategică – un maraton non-stop „Єдині новини #Uаразом” (din ucr., Știri unite).

Sursa îl citează pe deputatul fracțiuniii Solidaritatea Euporeană (anterior blocul lui Petro Poroșenco) Nicolai Kneajițkii, care a criticat decretul președintelui și a declarat că această decizie este una „ilegală”. „În eter pot emite doar Inter, 1+1, Ucraina și ICTV, care realizează maratonul comun. Dușmanii de la putere îl împing pe președinte nu să lupte cu Rusia 24, care emite în Melitopol, ci să lupte cu canalele patriotice ucrainene, care, spre deosebire de Inter, nu au susținut POPV (Platformă de Opoziție Pentru Viață) și nu l-au glorificat pe agresor. Acest lucru este ilegal și nedrept”, a declarat Kneajițkii.  

Totodată, consilierul oficiului prezidențial Mihail Podoleac le-a precizat jurnaliștilor că decretul președintelui nu prevede și închiderea canalelor TV. „Este vorba doar despre necesitatea conectării la telemaratonul unic la nivel național – total sau parțial. Dar canalele au o anumită libertate creativă. Altceva e că în timpul unui război ar trebui să existe o politică informațională mai mult sau mai puțin unificată în televiziune”, a menționat Podoleac.

Show More

💬 ...

Back to top button