Actualitate

Cristian Rizea, obligat de instanță să dezmintă informațiile false despre jurnalista Mariana Rață

Politicianul Cristian Rizea a fost obligat de instanță „să dezmintă informația falsă și defăimătoare, care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională” a jurnalistei TV8 Mariana Rață, anunță TV8.md. De asemenea, fostul deputat român, condamnat pentru acte de corupție, a fost obligat să prezinte scuze publice pentru răspândirea informațiilor false și să-i achite prejudicii morale în sumă de 1 leu.

Potrivit deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, emisă la 22 iunie, Rizea trebuie să dezmintă declarațiile lansate în toamna anului 2021, pe Instagram și pe canalul său de Youtube, dar și să șteargă postările vechi care o vizează pe realizatoarea emisiunilor „Cutia Neagră” și „Cutia Neagră PLUS”. „Noi am cerut despăgubiri de 1 leu pentru că scopul nostru nu a fost să câștigăm bani, ci să cerem penalizarea acestui gen de atacuri la persoană, denigrări și defăimări. În plus, Rizea este condamnat penal în România pentru delapidări de fonduri și nu mi-aș fi dorit ca acesta sa plătească despăgubirile din bani fraudați. Cel mai important e să se execute decizia de judecată pe partea de a-și cere scuze. Or neexecutarea deciziei de judecată implică sancțiuni mult mai dure”, a explicat jurnalista Mariana Rață, citată de TV8. 

Cristian Rizea urmează să-i achite Marianei Rață și cheltuieli de judecată în sumă de 776 de de lei. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel în decurs de 30 de zile.

Drept reacție, Cristian Rizea a publicat un scurt video pe pagina sa de YouTube în care a menționat că inițial jurnalista ar fi cerut drept prejudiciu moral suma de 100.000 de lei. „Ea după aia a schimbat (…)”, potrivit lui. De asemenea, acesta a respins și informațiile cu privire la condamnarea sa în România. „Nu am delapidat niciun ban public. Niciun leu de la bugetul public”, a spus Rizea în video, adăugând că va aborda subiectul mai târziu și pe contul său de YouTube.

Mariana Rață a anunțat la începutul lunii septembrie că îl va da în judecată pe Cristian Rizea pentru faptul că a lansat în spațiul public informații precum că aceasta ar fi avut o relație amoroasă cu fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Show More

💬 ...

Back to top button