Caricatura Media Azi

Caricatura Media Azi: Primarul Ion Ceban, supărat pe presa care abordează problemele Capitalei

În cadrul ședinței din 13 martie a serviciilor Primăriei Chișinău, edilul Ion Ceban a dedicat o parte din intervenția sa jurnaliștilor care abordează subiecte legate de felul în care sunt sau nu administrate mai multe probleme din municipiu. „Minciuni!”, „Neconformități!”, „Jumătăți de măsură!”, „Investigații supte din deget!”, „Prostii!”, „Manipulare crasă!”, a înșiruit primarul. 

Ion Ceban s-a arătat deranjat de mai multe știri, reportaje și investigații publicate sau difuzate recent. „Am socotit 311 știri negative, săptămâna trecută, despre ceea ce se face în Chișinău”, s-a arătat indignat edilul. Nu i-au plăcut, bunăoară, materialele despre problemele stației de epurare și ale râului Bîc. Până și „cu corăbiile pe Bîc s-au dus” jurnaliștii, a exclamat el nemulțumit. S-a arătat nedumerit și de faptul că mass-media reflectă despre trotuarele nereparate din centrul orașului sau despre podurile din municipiu. În particular, Ion Ceban a „transmis salutări” jurnalistei TV8 Veronica Gherbovețchi, realizatoarea emisiunii „Moldova gândește”. Deoarece „caută nod în papură la fiecare subiect”, Ion Ceban a amenințat-o cu judecata. 

Mai mult, el făcut legătura între presa „angajată” și campania pentru alegerile locale, susținând că media care ar scrie despre problemele din Capitală ar fi folosită drept instrument în această „vânătoare electorală”, iar „atâta prostie și atâta minciună, tirajată la scară largă de așa-numita mass-media independentă, nu mai poate fi tolerată!”.  

Show More

💬 ...

Back to top button