Actualitate

Un jurnalist de la Fox News a fost rănit în Ucraina

Jurnalistul Fox News Benjamin Hall a fost rănit luni, 14 martie, în Ucraina în timp ce relata despre război, scrie Foxnews.com.

Reprezentanții postului de televiziune au scris într-un comunicat că angajatul lor a fost rănit în regiunea Kievului. „Avem puține informații în acest moment, dar Ben este spitalizat și echipele noastre de la fața locului lucrează pentru a colecta informații suplimentare pe măsură ce situația evoluează rapid”, a declarat directorul executiv al Fox News, Suzanne Scott, într-o notă adresată angajaților.

„Siguranța întregii noastre echipe de jurnaliști din Ucraina și din regiunile învecinate este prioritară și de cea mai mare importanță”, a adăugat Scott. „Este un moment dur pentru toți jurnaliștii care își pun viața în pericol în fiecare zi pentru a transmite informații dintr-o zonă de război”.

TASS scrie, cu referire la declarațiile reprezentanților de la Pentagon, că Benjamin Hall este spitalizat în prezent și primește tratament.

Update: Ulterior, Sky News a anunțat și despre decesul cameramanului Pierre Zakrzewski care a fost într-o deplasare cu jurnalistul Benjamin Hall. Ultimul a fost rănit. Fox News a confirmat că Pierre Zakrzewki a fost ucis, luni, 14 martie, în timp ce se afla într-un vehicul și a fost lovit de gloanțe. Sursa scrie că „Pierre a fost un fotograf din zonele de război care a acoperit aproape toate evenimentele internaționale pentru Fox News din Irak până în Afganistan și Siria”.

Pierre Zakrzewski (din stânga), cu colegi în Kiev. : Fox News

Cu o zi înainte, reprezentanții poliției din suburbiile Kievului au anunțat că în orașul Irpin (r. Kiev) a decedat jurnalistul documentarist și fost colaborator al The New York Times Brent Renaud.

Show More

💬 ...

Back to top button