Actualitate

Un jurnalist american a fost ucis în orașul Irpin din regiunea Kiev

Reprezentanții poliției din regiunea Kiev au anunțat pe 13 martie că în orașul Irpin (r. Kiev) a decedat jurnalistul documentarist și fost colaborator al The New York Times Brent Renaud, scrie rus.err.ee.  Potrivit sursei, anunțul a fost făcut de șeful poliției din regiunea Kiev, Andrei Nebîtov, pe pagina sa de Facebook.  

Andrei Nebîtov a publicat fotografia jurnalistului mort și documentele lui, inclusiv acreditările de la The New York Times.

Brent Renaud este cunoscut drept realizator de filme documentare din SUA. Potrivit IMDb, o bază de date cu informații despre filme și cineaști, producțiile sale, realizate împreună cu fratele său, Craig, în puncte fierbinți, inclusiv în Irak și Afganistan, au primit premii prestigioase.

Un alt jurnalist american, fotoreporterul Juan Arredondo, a fost rănit și dus la spitalul Ohmatdit din Kiev. Purtătorul de cuvânt al spitalului susține că Arredondo a fost atacat odată cu Renaud. Publicația scrie că, pe videoclipul publicat, Juan Arredondo declara că filma refugiați împreună cu un coleg, la podul din Irpin, apoi au trecut de un punct de control pe alt pod, după care a început să se tragă în ei. Potrivit acestuia, glonțul l-a atins pe Renaud la gât. Ulterior, cei doi s-au despărțit. 

Strana.news scrie că, ulterior, pe pagina lui Andrei Nebîtov a apărut informația actualizată în care el anunță că au fost răniți doi jurnaliști, deși inițial era vorba de unul singur. 

„Suntem profund întristați de vestea morții lui Brent Renaud. Brent a fost un regizor talentat, care a lucrat cu The New York Times timp de mulți ani”, a postat NYT pe pagina sa de Twitter. „Chiar dacă în trecut (ultima dată în 2015) a realizat materiale pentru Times, în Ucraina el nu se afla în deplasare pentru redacția noastră. Informațiile inițiale, potrivit cărora că el lucra pentru Times au apărut pentru că deținea legitimația publicației noastre,  emisă cu mulți ani în urmă”, a explicat publicația.

Revista Time a scris că Brent Renaud se afla în Ucraina de câteva săptămâni, lucrând la un proiect al Time Studios despre criza globală a refugiaților.

Strana.news mai scrie că primarul din Irpin, Alexandr Markușin, le-a cerut tuturor jurnaliștilor să nu  intre în oraș din partea podului Romanovca după decesul lui Brent Renaud. Astfel, de mâine, jurnaliștii nu mai au acces în oraș. El a mai spus că este interzisă filmarea pozițiilor militarilor și fețelor lor „pentru că asta le dăunează și îngreunează eliberarea completă a orașului”. 

Show More

💬 ...

Back to top button