Actualitate

Sondaj IMAS. Cum percep cetățenii situația din domeniul mass-media în perioada Guvernului Gavrilița

Situația din domeniul mass-media s-a îmbunătățit în timpul guvernării actuale, consideră 16 procente dintre participanții la Barometrul socio-politic din luna iulie. Numărul celor care cred că situația din media s-a înrăutățit este însă de două ori mai mare, constituind 36 la sută.  Sondajul a fost realizat de compania sociologică IMAS la comanda Public Media, iar datele au fost făcute publice miercuri, 20 iulie.

După aproape un an de la intrarea în funcție a Guvernului condus de Natalia Gavrilița, 36 procente dintre respondenți afirmă că în domeniul mass-media lucrurile s-au înrăutățit, iar 32 la sută sunt de părerea că situația nu s-a schimbat. Totodată, 16 procente dintre participanții la sondaj sunt mulțumiți de situația din media, considerând că aceasta s-a îmbunătățit. Alte 16 procente dintre respondenți nu au dorit să răspundă la această întrebare sau nu au știut ce să răspundă.

Sursa: IMAS

Percepții negative se atestă la capitolul transparența deciziilor luate de cei de la putere, unde 53 procente dintre respondenți susțin că situația s-a înrăutăți, iar 14 procente că s-a îmbunătățit. La fel, la întrebarea privind comunicarea autorităților cu cetățenii, 56 la sută dintre participanții la sondaj cred că aceasta s-a înrăutățit și 11% că s-a îmbunătățit.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-18 iulie pe un eșantion de 1007 persoane din 12 unități administrativ-teritoriale. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3.1%.

Show More

💬 ...

Back to top button