Actualitate

SIS a solicitat blocarea unui alt site care ar distribui știri false

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat blocarea site-ului Ehomd.info, identificat drept sursă informațională „care distribuie știri false, informații care instigă la ură, război sau violență”. Ordinul privind sistarea activității portalului a fost semnat pe 26 februarie.

Documentul este transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „.md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la această sursă.

În această dimineață au fost fi sistate alte două portaluri: Sputnik.md și Gagauznews.md, iar ieri – Vkurse.md. 

SIS a solicitat repetat tuturor administratorilor de surse cu conținut online eliminarea imediată a  articolelor/informațiilor false la subiectul escaladării situației din Ucraina, precum și a mesajelor care incită la ură, la dezordini în masă sau război publicate inclusiv în perioada 23 – 24 februarie 2022. Totodată, Serviciul îndeamnă publicul să se informeze din surse oficiale și cele care practică activ verificarea informației publicate, precum și să se abțină de la distribuirea informațiilor din surse dubioase, a celor ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență. 

Show More

💬 ...

Back to top button