ActualitateCategorie Implicită

Scriitoarea Maria Șleahtițchi este noua membră a Consiliului de supraveghere și dezvoltare al TRM

Maria Șleahtițchi este noua membră a Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public Teleradio-Moldova. Candidatura sa a fost desemnată de Parlament în ședința din 9 noiembrie, cu votul a 54 de deputați.

Maria Șleahtițchi este conferențiar universitar și scriitoare. Din anul 2019 este directoarea Muzeului Național al Literaturii Române.

Fotoliul de membru al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al TRM a rămas vacant după plecarea lui Cristian Jardan. La concursul anunțat la mijlocul lunii septembrie au depus dosare două persoane. Maria Șleahtițchi a întrunit toate condițiile și a fost admisă la proba interviului, precizează Parlamentul.

Printre condițiile de eligibilitate a candidaților la funcția de membru al CSD figurează experiența de cel puțin cinci ani în domenii precum jurnalismul, mass-media, cultură, cinematografie, drept, relații cu publicul, relații internaționale, gestiune financiară și gestiunea întreprinderii comerciale, tehnologia informației și comunicațiilor, inginerie, activitate academică. De asemenea, candidații trebuie să aibă o reputație profesională ireproșabilă, să nu aibă interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică și să nu fie afiliați politic sau membri de partid.

CSD este constituit din șapte membri – trei dintre ei sunt propuși de fracțiunile parlamentare, iar patru membri sunt propuși de organizațiile societății civile. Aceștia sunt desemnați de Parlament pentru un singur mandat de șase ani.

Noua componență a CSD a fost aprobată de Parlament la data de 25 noiembrie 2021.

Show More

💬 ...

Back to top button