Actualitate

Parlamentul a lansat concursul pentru funcția de membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al TRM

Parlamentul a anunțat vineri, 15 septembrie, concursul pentru ocuparea fotoliului de membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare (CDS) al Teleradio-Moldova (TRM), rămas vacant după plecarea lui Cristian Jardan. Candidații urmează să fie propuși din partea societății civile.

Printre condițiile de eligibilitate a candidaților la funcția de membru al CSD figurează experiența de cel puțin cinci ani în domenii precum jurnalismul, mass-media, cultură, cinematografie, drept, relații cu publicul, relații internaționale, gestiune financiară și gestiunea întreprinderii comerciale, tehnologia informației și comunicațiilor, inginerie, activitate academică. De asemenea, candidații trebuie să aibă o reputație profesională ireproșabilă, să nu aibă interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică și să nu fie afiliați politic sau membri de partid.

Concursul a fost anunțat după ce Cristian Jardan a plecat din funcția de membru CSD. Jurnalistul a fost numit în calitate de consilier politic în cabinetul prim-ministrului Dorin Recean, la începutul lunii martie 2023,potrivit Ziarului de Gardă(ZdG).

CSD este constituit din șapte membri. Trei sunt propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției, iar patru membri sunt propuși de organizațiile societății civile. Aceștia sunt desemnați de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

Noua componență a CSD a fost aprobată de Parlament la data de 25 noiembrie 2021. Media Azi scria că pentru aprobarea hotărârii au votat 81 de deputați, iar decizia de a desemna o nouă componență a CSD venise la trei săptămâni după ce Legislativul a promovat proiectul de lege privind revenirea companiei publice TRM sub control parlamentar.Conform acelei decizii, din noua componență a CSD urmau a face parte Arcadie Gherasim și Sergiu Stanciu, propuși de către majoritatea parlamentară, Corneliu Popovici, propus de opoziție și patru persoane din partea societății civile – Aurelian Dănilă, Loretta Handrabura, Cristian Jardan și Irina Mațenco.

Show More

💬 ...

Back to top button