Actualitate

Pro TV Chișinău, sancționat cu 20.000 de lei pentru încălcări ale legislației cu privire la publicitate

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat postul de televiziune Pro TV Chișinău, în total, cu 20.000 de lei (circa 1000 de euro) pentru patru încălcări privind comunicările comerciale audiovizuale. Sancțiunea a fost aplicată în cadrul ședinței din 15 iulie.

Într-o ședință din iunie, CA a dispus monitorizarea Pro TV Chișinău referitor la respectarea prevederilor legislației din domeniu privind comunicările comerciale audiovizuale. Propunerea a venit din partea membrului CA Eugeniu Rîbca, iar perioada de monitorizare a cuprins zilele de 21 și 22 iunie în orele de seară. 

Rezultatele monitorizării au atestat că postul de televiziune vizat a difuzat conținut comercial cu încălcarea prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale. Două încălcări au fost depistate privind comunicarea comercială pentru brokerul Pelliron, inclusiv cu informații și recomandări către traderi. „Urmare a verificării, atât a grilei de emisie prezentată CA, cât și a programei tv a serviciului media de televiziune Pro TV Chișinău, informația privind graficul difuzării programului dat Pelliron nu se regăsește”, constată raportul de monitorizare.

Alte două încălcări au vizat programul audiovizual „Vremea Pro TV”. Potrivit specialiștilor CA, în debutul programului se menționează despre plasarea de produs, dar la sfârșitul programului anunțul lipsește.

Astfel, Pro TV Chișinău a fost amendat cu câte 5.000 de lei pentru fiecare încălcare a cerințelor legislației cu privire la publicitate. Acestea prevăd: „Comunicările comerciale audiovizuale sunt clar identificabile şi se deosebesc de conținutul editorial, precum şi sunt conforme cu prevederile prezentului cod şi ale Regulamentului privind conținuturile audiovizuale”.

Reprezentanții televiziunii nu și-au prezentat opinia în cadrul ședinței.

Show More

💬 ...

Back to top button