Actualitate

Primul în Moldova, sancționat cu 13.000 de lei pentru insuficiența produsului local difuzat 

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat postul de televiziune Primul în Moldova cu 13.000 de lei pentru difuzarea unui volum insuficient de produs local. Sancțiunea a fost aplicată în cadrul ședinței publice din 10 iunie. 

CA a monitorizat Primul în Moldova în perioada 22-28 martie și a atestat că postul TV a realizat programe locale cu durata medie zilnică mai mică de opt ore (32 de ore de emisiuni în loc de 56 de ore), fapt ce contravine cerințelor legale. Asta pentru că firma Telesistem TV, fondatoarea Primul în Moldova, este clasificată drept furnizor privat național de servicii media și este obligată să difuzeze cel puțin opt ore de conținut local.

În context, administrația televiziunii a informat CA doar că pe 20 martie a avut loc deconectarea serverului și că problema nu a fost înlăturată din timp, dat fiind faptul că era zi de odihnă. Din această cauză, emisiunile din următoarea zi s-au înregistrat parțial, iar reprezentanții canalului au solicitat ca regulatorul să monitorizeze ziua de 28 martie, care a fost înregistrată în totalitate. 

Urmare a examinării raportului, CA a sancționat televiziunea cu 13.000 de lei, fiind la o încălcare repetată în acest sens. Recent, administrația canalului a menționat pentru Media Azi că televiziunea depune eforturi ca să suplinească volumul de produse locale. 

Pe 3 iunie, CA a sancționat pentru lipsa sau insuficiența de produse locale și în limba română postul de televiziune ITV Moldova, cu o sumă totală de 42.000 de lei, canalul având încălcări repetate la acest capitol, precum și postul Familia cu 5.000 de lei. Pentru aceleași încălcări, cinci televiziuni au fost avertizate public. Este vorba de postul public de televiziune din Comrat GRT și televiziunile private STV, Studio-L, BAS TV, TVC 21.

Show More

💬 ...

Back to top button