Actualitate

Postul de televiziune MBC, sancționat cu 25.000 de lei pentru întreruperea nemotivată a activității  

Consiliul Audiovizualului a amendat postul de televiziune MBC pentru întreruperea nemotivată a activității, după ce nu a emis în perioada 12 septembrie – 19 octombrie. Cazul a fost sesizat de membrul CA Orest Dabija.

Potrivit autorității din audiovizual, pe 28 iunie 2022, compania SG MEDIA M1, fondatoarea serviciului media audiovizual de televiziune MBC, a solicitat Consiliului Audiovizualului (CA) suspendarea licenței de emisie pentru o perioadă de două luni. CA a admis cererea și a decis suspendarea postului în intervalul de timp 8 iulie – 8 septembrie. 

La 5 septembrie, furnizorul de servicii media a informat CA despre reluarea emisiei începând cu 8 septembrie 2022. În acest sens, CA a solicitat distribuitorilor de servicii media să informeze despre distribuirea prin rețelele de cablu a postului MBC. La rândul lor, distribuitorii au comunicat însă că acest post TV nu a fost retransmis în perioada indicată.

În urma controlului s-a constatat că postul MBC nu a emis în perioada 12 septembrie – 19 octombrie 2022. Astfel, pentru întreruperea nemotivată a activității pentru o perioadă mai mare de zece zile, CA a sancționat radiodifuzorul cu o amendă în valoare de 25.000 de lei și i-a oferit un termen de 30 de zile pentru înlăturarea deficiențelor.

Show More

💬 ...

Back to top button