Actualitate

PEH TV, avertizat pentru difuzarea unui film ce conține mai multe scene violente, limbaj licențios și consum de droguri

Consiliul Audiovizualului (CA) a avertizat public postul de televiziune PEH TV pentru difuzarea unor programe cu impact negativ asupra copiilor. Sancțiunea a fost aplicată în cadrul ședinței din 12 august.

Monitorizarea canalului a fost efectuată ca urmare unei petiții depuse de Asociația Patronală a Radiodifuzorilor din Moldova, care a invocat că la difuzarea filmului „Меч” („Spada”) postul de televiziune „nu a ținut cont de criteriile de clasificare a programelor audiovizuale” prevăzute într-un regulament privind conținuturile audiovizuale, aprobat de CA, și în legislația cu privire la protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației.

Reprezentanții canalului au comunicat CA că petiția asociației este una neîntemeiată: „Considerăm că furnizorul a clasificat corect serialul de televiziune «Меч», difuzat de serviciul media audiovizual PEH TV”. Potrivit PEH TV, serialul a fost difuzat de mai mulți furnizori și poate fi urmărit pe Internet fără restricții, iar pe postul lor a fost difuzat preponderent seara, cu semnul de avertizare că poate fi urmărit de copiii de peste 12 ani.  „În opinia noastră, începând cu vârsta de 12 ani o persoană este deja capabilă să înțeleagă și să perceapă în mod adecvat scenele unui film de acțiune”, au mai spus reprezentanții PEH TV. 

Datele monitorizării CA au atestat că filmul conține „numeroase scene de violență fizică, psihică, limbaj licențios și consum de droguri, care pot afecta dezvoltarea fizică, mintală și morală a minorilor”. Mai mult, potrivit unor surse web, pelicula are limita de vârstă de 16+. „Nu cred că un copil de 12 ani are discernământul să înțeleagă acest limbaj licențios și să înțeleagă ce e bine și ce e rău”, a comentat președinta CA, Liliana Vițu. 

Pentru abaterile constatate, canalul a fost sancționat cu avertizare publică.

Show More

💬 ...

Back to top button