Actualitate

Ombudsmanului TRM i-a fost oferit un termen de trei luni pentru remedierea activității profesionale

Ombudsmanului Teleradio-Moldova i-au fost oferite trei luni pentru a remedia „aspectele care au fost considerate deficitare în activitatea ei” de până acum, potrivit directorului instituției, Vlad Țurcanu. Decizia a fost luată după încheierea procesului de evaluare a angajaților companiei. Carmelia Albu nu a comentat informația pentru Media Azi, limitându-se la mențiunea că ar lucra la elaborarea unui nou concept de lucru.

Media Azi a scris  anterior despre concluziile Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare (CSD) al furnizorului public, potrivit cărora activitatea Ombudsmanului pentru audiență al TRM a fost catalogată drept ineficientă în 2022. Mai mult, pe parcursul anului trecut, Ombudsmanul ar fi prezentat un singur raport lunar de activitate, „în continuare refuzând să-și îndeplinească obligațiunile”. Șefii de la TRM nu au oferit alte detalii cu privire la activitatea sa, dar au precizat că, atunci, era în desfășurare un proces de evaluare a competențelor profesionale, în urma căruia urma să fie luată o decizie cu privire la activitatea Carmeliei Albu. 

La trei săptămâni distanță, directorul TRM, Vlad Țurcanu, a refuzat să ofere detalii despre rezultatele evaluării Carmeliei Albu, motivând că informațiile ar fi „ de uz intern”. „E o evaluare care s-a încheiat cu un șir de recomandări pentru doamna Albu și, dacă nu mă înșel, e vorba de un termen de trei luni în care dumneaei să remedieze aspectele care au fost considerate deficitare în activitatea sa”, ne-a spus Țurcanu.  

Nici Alexandrina Carpu, șefa de personal a TRM nu a dorit să detalieze rezultatele evaluării profesionale a Carmeliei Albu și ce anume i se reproșează. „A fost analizată activitatea Carmeliei Albu, au fost stabilite punctele forte și neajunsurile în activitatea ei, s-au făcut recomandări de îmbunătățire a acestora. Se așteaptă o activitate din partea Ombudsmanului, prezentarea unui concept de activitate în cadrul comitetului managerial”, potrivit ei. 

Carmelia Albu a reiterat pentru Media Azi că nu cunoaște despre concluziile din raportul CSD, care ar viza activitatea serviciului Ombudsmanului TRM. „În cadrul TRM a fost demarat procesul de evaluare a personalului, inclusiv a serviciului Ombudsmanului. În prezent, reieșind din recomandările Consiliului Europei, lucrez la elaborarea unui nou concept al serviciului”, a explicat ea. De asemenea, Albu nu a comentat pe marginea declarațiilor lui Vlad Țurcanu, referitoare la rezultatele evaluării sale profesionale. 

Show More

💬 ...

Back to top button