Actualitate

Ministerul Culturii va fi responsabil de coordonarea politicilor în domeniul mass-media

Ministerul Culturii va prelua atribuția privind asigurarea coordonării politicilor în domeniul mass-media. Decizia de acordare a acestei competențe a fost luată în cadrul ședinței de Guvern de săptămâna trecută. 

Potrivit Hotărârii de Guvern aprobate, în cadrul Ministerului Culturii urmează să fie instituită Direcția politici în domeniul mass-media. În nota informativă, autorii precizează că inițiativa este parte a planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor formulate de către Comisia Europeană în contextul procesului de aderare la Uniunea Europeană. În plus, intervenția la domeniile de competență a Ministerului Culturii este necesară pentru implementarea proiectului de lege cu privire la Fondul de subvenționare în domeniul mass-media, care urmează a fi aprobat în a doua lectură. 

Patru persoane ar urma să facă parte din direcție, iar implementarea proiectului de hotărâre pe acest segment necesită cheltuieli financiare suplimentare de 1339,6 mii de lei anual pentru salarizarea lor. 

Media Azi a scris despre faptul că, potrivit proiectului privind subvenționarea în domeniul mass-media, autoritățile intenționează să creeze un fond  autonom din punct de vedere instituțional și finanțat parțial din bugetul de stat, prin intermediul căruia proiectele și produsele dezvoltate de presă ar urma să fie susținute financiar. Fondul ar urma să fie administrat de către un consiliu selectat de organizațiile reprezentative de media, care se va subordona Ministerului Culturii. 

O inițiativă anterioară prevedea preluarea de către Ministerul Justiției a atribuțiilor de implementare a politicii guvernamentale în domeniul serviciilor media audiovizuale și în domeniul presei, pe atunci invocându-se faptul că la nivel guvernamental nu există niciun organ central de specialitate al administrației publice centrale care să se ocupe de acest sector. 

Show More

💬 ...

Back to top button