Actualitate

Jurnalista Valentina Ursu a devenit singura proprietară a posturilor de televiziune și radio Vocea Basarabiei

Valentina Ursu, în trecut realizatoare de emisiuni la Radio Europa Liberă, este din decembrie 2022 singura proprietară a companiei Vocea Media, care deține posturile de televiziune și de radio Vocea Basarabiei. Informația a fost confirmată de jurnalistă pentru portalul Media Azi. 

Potrivit informațiilor despre companie, publice pe portalul guvernamental de date, Valentina Ursu figurează drept fondatoare cu o cotă-parte de 100%. Anterior, ea deținea 50% din SRL, iar cealaltă jumătate îi aparținea lui Dorel Balan. Pe site-ul Consiliului Audiovizualului, datele nu au fost actualizate.

Vocea Media a fost înregistrată în februarie 2017. Media Azi a scris anterior, cu referire la Anticoruptie.md, că în același an Vocea Media a preluat prin cesiune licența postului de televiziune Vocea Basarabiei și a postului de radio cu aceeași denumire de la Canal X, fondată de administratorul Caravita, firmă vizată în dosare de corupție privind fraudele bancare. Compania care a preluat licenţele a fost creată cu doar două săptămâni înainte de depunerea solicitării de cesionare la Consiliul Audiovizualului.  În 2022, instituția media a făcut mai multe angajări și au fost lansate mai multe emisiuni noi.

Valentina Ursu activează la Vocea Basarabiei din 2022, fiind realizatoarea și moderatoarea emisiunii „Puncte de Reflecție” și autoarea emisiunii „La firul ierbii”. Anterior, a fost angajata postului Radio Europa Liberă timp de 18 ani.

Show More

💬 ...

Back to top button