Actualitate

Jurnal TV, obligat de prima instanță să dezmintă informații difuzate despre omul de afaceri Corneliu Ţurcanu 

Postul Jurnal TV a fost obligat de prima instanță să dezmintă informații difuzate acum doi ani și care îl vizează pe Corneliu Ţurcanu, om de afaceri din domeniul vinificației. Hotărârea, emisă la data de 21 noiembrie, mai obligă furnizorul media să-i achite protagonistului suma de 15.000 de lei drept prejudiciu moral.

Corneliu Ţurcanu s-a plâns în instanță după ce, în cadrul buletinului de știri „Jurnalul orei 19.00” din 26 februarie 2021, a fost difuzat un material în care se afirma că „o companie din Republica Moldova este cercetată pentru presupusa contrafacere a vinurilor de marcă australiană”. Potrivit Jurnal TV, întreprinderea moldovenească care ar fi responsabilă de contrafacerea vinului „a revenit în administrarea fondatorului – controversatul om de afaceri Corneliu Țurcanu”. „Anterior, acesta a fost cercetat pentru escrocherii în proporții deosebit de mari, iar presa a scris că ar fi contribuit, printr-o schemă, la devalizarea sistemului bancar – operațiune cunoscută ca «furtul secolului»”, afirma Jurnal TV. 

Ca urmare a plângerii sale pentru apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a obligat postul de televiziune să dezmintă informația precum că „Corneliu Ţurcanu este vizat ca figurant în dosarul fraudei bancare, un controversat om de afaceri, că a contribuit printr-o schemă la devalizarea sistemului bancar, operațiune cunoscută ca furtul secolului”. Instituția a mai fost obligată să declare că a „admis expunerea unor informații false, fără a le verifica, contribuind suplimentar în acest mod la ponegrirea imaginii lui Țurcanu Corneliu”.

Cererea de chemare în judecată a fost admisă parțial, se arată în hotărârea judecătorească ce poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Show More

💬 ...

Back to top button