Actualitate

Informații despre televiziunile din Republica Moldova, disponibile și în baza de date a Observatorului European al Audiovizualului

Informațiile privind proprietarii posturilor de televiziune, țara în care activează canalul și alte date despre furnizorii de servicii media audiovizuale care dețin licență de emisie de la Consiliul Audiovizualului (CA) din Republica Moldova pot fi găsite și în registrul Mavise. Aceasta bază de date cu acces gratuit este gestionată de Observatorul European al Audiovizualului (OEA).

Potrivit unui comunicat de presă al CA, în premieră, începând cu 18 iulie 2022, datele despre televiziunile din Republica Moldova au fost incluse în registrul Mavise. Autoritatea precizează că acest lucru s-a întâmplat în urma discuțiilor președintei CA, Liliana Vițu, cu reprezentanții OEA în luna mai.

Mavise este o bază de date cu acces gratuit privind serviciile audiovizuale din 41 de țări europene și Maroc, ce permite căutări interactive în registrele autorităților și/sau ministerelor europene de reglementare a audiovizualului. Aceasta oferă, atunci când este fezabil, informații despre proprietarul final al furnizorului de servicii, precum și despre țara de jurisdicție a canalelor de televiziune,  serviciile la cerere și platformele de partajare video disponibile în Spațiul Economic European.

Informațiile privind jurisdicția sunt colectate pe baza contribuțiilor făcute de autoritățile naționale de reglementare și nu sunt evaluate de Observator. Actualizarea bazei de date are loc în mod regulat, la fiecare două luni de la înregistrarea oricărei modificări în registrele naționale.

Show More

💬 ...

Back to top button