Actualitate

Explozii în regiunea transnistreană ar fi afectat două cele mai puternice antene de retransmisie a posturilor radio din Rusia

În noaptea de luni spre marți, 26 aprilie, în satul Maiac din raionul Grigoriopol au avut loc explozii ce au afectat două antene care retransmiteau inclusiv semnalul posturilor de radio din Federația Rusă, scrie Novostipmr.com

Potrivit așa-numitului Minister al Afacerilor Interne din regiunea transnistreană, ar fi vorba de două explozii care au avut loc la 6:40 și la 7:05, în urma cărora au fost deteriorate două tururi de comunicații. Sursa a precizat că nicio persoană nu a avut de suferit în urma exploziilor. Se relatează că oamenii legii au izolat teritoriul centrului de radio și televiziune din Maiac, iar militarii au început să cerceteze locul. 

Potrivit publicației, în urma exploziilor au devenit nefuncționale două cele mai puternice antene – una de 1 Megawatt, iar alta de jumătate de Megawatt și că ambele retransmiteau posturile rusești de radio.

În contextul evoluțiilor situației de securitate în regiunea transnistreană, Serviciul de Informații și Securitate a comunicat că „monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare”. Instituția susține că și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept. SIS a îndemnat societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război

De asemenea, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu,  va convoca astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Presa din regiunea transnistreană a relatat că luni, 25 aprilie, în jurul orei 17.00,  a fost atacat și sediul așa-numitului Minister al Securității de la Tiraspol.

Novostipmr.md mai scrie că Centrul de televiziune și radio din zona separatistă este unul din cele 14 centre de transmisie radio din fosta Uniune Sovietică. Semnalul ar putea fi transmis până în SUA, Orientul Mijlociu și America Latină. Centrul radio a fost construit la sfârșitul anilor ‘60.

Show More

💬 ...

Back to top button