Actualitate

Doi jurnaliști de la publicația rusă Izvestia nu au fost lăsați să intre în Moldova. Poliția de Frontieră: „Aceste persoane nu și-au putut justifica scopul vizitei”

Doi jurnaliști de la publicația rusă Izvestia nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova, potrivit site-ului oficial. S-a întâmplat pe 29 aprilie. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au confirmat că doi cetățeni au primit refuz de intrare în țară pentru că „nu și-au putut justifica scopul vizitei”.

Potrivit publicației Izvestia, este vorba de corespondentul Dmitrii Laru și cameramanul Victor Țhovrebor, întorși la punctul de control din Aeroportul de la Chișinău, unde au ajuns cu un zbor din Instanbul.

Operatorului i-ar fi fost refuzată traversarea hotarului din motiv că „nu are bilete de întoarcere”, iar corespondentul ar fi fost acuzat că ar merge să lupte în Ucraina. Jurnaliștii susțin că grănicerii i-au stopat și pe câțiva cetățeni din Uzbekistan, Tadjikistan și Turcia. „Grănicerii au spus aproape tuturor că se tem că cei care au sosit ar putea trece hotarul cu Ucraina și să participe la acțiuni armate. Totodată, ei subliniază că lipsa biletelor de întoarcere a unui număr mai mare de oameni poate servi drept temei legal pentru a refuza intrarea în țară”, a relatat corespondentul.

Reprezentanții Secției relații publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI au precizat pentru Media Azi „că în această dimineață, doi pasageri străini de pe zborul Istanbul-Chișinău au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că persoanele respective nu au întrunit condițiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”. „Totodată, în timpul formalităților pentru controlul de frontieră, aceste persoane nu și-au putut justifica scopul vizitei în Republica Moldova, făcând declarații contradictorii. Ca rezultat, cetățenii străini au fost returnați cu următoarea rută Chișinău – Istanbul”, au precizat responsabilii de la Poliția de Frontieră.

Show More

💬 ...

Back to top button