ActualitateCategorie Implicită

Cristian Rizea, obligat de instanță să dezmintă informații false ce vizează postul TV8

Politicianul Cristian Rizea a fost obligat din nou de instanță „să dezmintă informația falsă și defăimătoare, care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională” a companiei Media Alternativa, proprietara postului TV8. Printr-o decizie din 6 iulie a Judecătoriei Chișinău, fostul deputat român, condamnat pentru acte de corupție, a mai fost obligat să șteargă mai multe materiale publicate în 2021 pe canalul său de Youtube. 

Potrivit hotărârii magistraților, informațiile false și defăimătoare cu privire la asociația Media Alternativa au fost publicate de Cristian Rizea pe parcursul mai multor zile din septembrie 2021, pe conturile sale de Instagram și Youtube. Postările vizează inclusiv jurnalistele Natalia Morari, Mariana Rața, Angela Gonța, precum și relatări cu privire la activitatea postului de televiziune TV8, surse de finanțare ale televiziunii și sume de bani pretins deturnate din granturi. 

Rizea este obligat să publice o dezmințire prin care să recunoască faptul că informațiile lansate în spațiul public sunt false, mincinoase, denigratoare şi lipsite de substrat factologic, lezând reputaţia postului de televiziune TV8. În plus, politicianul trebuie să şteargă postările publicate în zilele vizate de pe canalul său public de YouTube. 

Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău. Cristian Rizea a mai fost obligat să dezmintă informații false și defăimătoare, la adresa jurnalistei Mariana Rață, în iunie 2022.

Show More

💬 ...

Back to top button