Actualitate

CMC a aprobat proiectul de decizie care prevede utilizarea toponimicului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău

Postul Radio Chișinău (filiala România) va putea utiliza în denumirea sa toponimicul Chișinău în următorii 10 ani, scrie Radiochisinau.md. Decizia a fost luată pe 14 iunie de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC), după ce, anterior, același consiliu îi refuzase acest drept.

Sursa notează că decizia a fost luată cu 26 de voturi din totalul de 51. Potrivit Radio Chișinău, pentru această decizie au votat 10 consilieri din Platforma DA, 5 din Partidul Acțiune și Solidaritate, 3 din Partidul Liberal, câte unul din Partidul Unității Naționale și din Partidul Democrat. De asemenea, „pentru” au votat 4 consilieri neafiliați și 2 din Partidul Socialiștilor. Împotrivă s-au pronunțat 14 consilieri PSRM. Consilierii Partidului Șor și cel comunist nu au fost prezenți la ședință, iar cei care au votat împotrivă au spus că nu vor ca un post de radio ce aparține statului român să poarte denumirea de Radio Chișinău.

Anterior, CMC nu a dat curs cererii postului Radio Chișinău de a folosi toponimicul Chișinău în denumirea sa. Atunci, decizia respectivă fusese votată, pe lângă consilierii socialiști, și de către cei din Partidul Șor și Partidul Comuniștilor.

Legislația în vigoare prevede că, pentru a putea utiliza toponimicul Chișinău, societățile comerciale au nevoie de acceptul Consiliului Municipal. 

Show More

💬 ...

Back to top button