Actualitate

Canal 5 și Maestro FM rămân temporar în afara emisiei, după o nouă decizie a Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale

O nouă decizie a Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională lasă fără acte permisive o companie ce deține furnizori de servicii media. Este vorba de proprietara postului TV Canal 5 și a postului de radio Maestro FM. Decizia a fost luată în cadrul ședinței ce a avut loc la 20 martie, anunță un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiei Media Content Distribution, proprietara celor două posturi. Decizia vine „în urma constatării unor bănuieli rezonabile privind implicarea beneficiarilor efectivi ai companiei în activități care afectează securitatea statului”.

Guvernul precizează că Agenția de Investiții a recepționat 40 de dosare pentru a oferi aprobarea prealabilă a investițiilor de importanță pentru securitatea statului și care au fost puse la dispoziția membrilor Consiliului pentru analiză și expunere. Pentru alte patru companii a fost constată retragerea licenței de emisie în baza cererii proprii. Membrii Consiliului s-au expus pe marginea a 8 dosare, restul urmând a fi examinate la următoarele ședințe ale Consiliului.

Decizia ține de noul mecanism identificat de autorități privind suspendarea licențelor posturilor de televiziune, legiferat de Parlament după promovarea unui amendament legislativ pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie anul trecut și despre care s-a aflat în spațiul public în ajunul Revelionului. În baza acestei proceduri, la finele anului 2023, șase companii care dețineau televiziuni cu licențele suspendate e parcursul stării de urgență au rămas fără acte permisive.

Show More

💬 ...

Back to top button