Actualitate

Australia a impus sancțiuni împotriva mai multor jurnaliști ruși

Autoritățile australiene au impus sancțiuni împotriva a opt jurnaliști ruși, inclusiv împotriva unor oficiali și organizații guvernamentale, scrie agenția TASS cu referire la o scrisoare publicată pe 18 mai de Ministerul Afacerilor Externe din Australia.

În special, măsurile restrictive se referă la Dmitrii Kiseliov, directorul general al agenției de știri Rossia Segodnia; Alexei Nikolov, directorul general al RT; jurnalistul și prezentatorul companiei ruse de radio și televiziune de stat Serghei Brilev; Alexander Jarov, directorul general al Gazprom-Media holding; prezentatorul TV Mihail Leontiev; corespondenții de război Evgenyii Poddubnîi, Alexander Koț și Dmitrii Steșin, precum și alte persoane. 

Lista jurnaliștilor sancționați de Australia este în mare parte cu cea a jurnaliștilor sancționați și de Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la începutul lunii mai. Australia face parte din Comunitatea Națiunilor, numită și Commonwealth, în frunte cu Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii.

Show More

💬 ...

Back to top button