Actualitate

Marea Britanie și UE anunță noi sancțiuni împotriva mai multor jurnaliști ruși și instituții media

Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a extins sancțiunile  împotriva Rusiei, în care figurează inclusiv compania de radiodifuziune TV și radio de stat VGTRK și numele câtorva jurnaliști, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe al Marii Britanii. Tot astăzi, și Uniunea Europeană a anunțat că intenționează să impună noi sancțiuni împotriva Kremlinului, în listă regăsindu-se și instituții media. 

Marea Britanie a aplicat sancțiuni împotriva jurnalistei Naila Asker-zade, corespondenților de război Evghenii Poddubnîi, Alexander Koț, Dmitri Steșin, prezentatorului TV Mihail Leontiev și a președintelui consiliului directorilor de la Pervîi Canal, Maxim Oreșkin. Sancțiunile presupun interdicții de a intra în Marea Britanie și înghețarea conturilor bancare dacă acestea vor fi identificate.

Tot astăzi, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a oferit detalii în Parlamentul European despre ce de-al șaselea pachet de sancțiuni care vizează inclusiv presa din Rusia, scrie Protv.ro. Astfel, Comisia Europeană propune interzicerea a trei „radiodifuzori mari de stat ruși pe undele noastre de transmisie”.  „Nu li se va mai permite să-și distribuie conținutul în UE sub nicio formă, fie prin cablu, prin satelit, pe Internet sau prin aplicații pentru smartphone. Am identificat aceste canale TV ca fiind purtători de cuvânt care amplifică agresiv minciunile și propaganda lui Putin. Nu ar trebui să le mai dăm un loc pentru a răspândi aceste minciuni”, a declarat Ursula von der Leyen.

Show More

💬 ...

Back to top button