Actualitate

5 posturi TV rămân fără acte permisive de emisie din cauza unor tranzacții ce confirmă afilierea cu Plahotniuc și Șor

Trei companii au rămas fără actele permisive pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale. Este vorba despre firmele Telesistem TV (care deține posturile Primul în Moldova și Accent TV), Archidoc Group (proprietara Orizont TV) și Telestar Media (ce are în posesie Canal 2 și Canal 3). Decizia a fost luată de Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională.

„Acestea au încălcat solicitarea Consiliului de a furniza dosarul complet de informații, prezentând informațiile și datele unui singur cont bancar, în timp ce dețin cinci și, respectiv, câte opt alte conturi în diferite bănci. În cazul fiecăreia, au fost identificate tranzacții care confirmă afilierea cu gruparea Plahotniuc – Șor”, se arată în comunicatul Guvernului. 

Totodată, Consiliul a avizat pozitiv investițiile companiei Satelrom-TV (TV Drochia și Drochia FM), în timp ce pentru Statis TV (Zona M) și Real Exim (Radio.md) au fost solicitate informații suplimentare. 

Consiliul a mai decis să transmită o ultimă notificare pentru 36 de companii din cele 88 vizate care nu au răspuns anterior la solicitarea de a prezenta informațiile cerute. 

Decizia ține de noul mecanism identificat de autorități privind suspendarea licențelor posturilor de televiziune, legiferat de Parlament după promovarea unui amendament legislativ pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie anul trecut și despre care s-a aflat în spațiul public în ajunul Revelionului. În baza acestei proceduri, la finele anului 2023, șase companii care dețineau televiziuni cu licențele suspendate e parcursul stării de urgență au rămas fără acte permisive.

Show More

💬 ...

Back to top button