Actualitate

10 TV, sancționat pentru că a difuzat în mod repetat doar programe din România, încălcând concepția. „Parcă am fi în «Ziua Cârtiței»”

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu 14.000 de lei postul de televiziune 10 TV pentru devieri de la structura de serviciu media audiovizual aprobată de autoritate. Potrivit CA, televiziunea a difuzat materiale informative doar din România și în continuă repetare. Sancțiunea a fost aplicată în cadrul ședinței din 22 iulie.

Televiziunea a fost monitorizată la capitolul respectării Structurii serviciului media audiovizual de programe în perioada 21-27 iunie, la propunerea membrului CA Orest Dabija. Rezultatele monitorizării au atestat mai multe devieri. „Programele informativ-analitice au fost difuzate în continuă repetare, având în emisie un buletin de știri care a reflectat evenimente politice și sociale doar de pe teritoriul României și o ședință a unei comisii parlamentare cu participarea deputatului AUR din România George Simion”, a menționat Victoria Stețcaia, șefa Direcției monitorizare TV.

Ea a precizat că televiziunea nu reacționează la solicitările CA.

„Există un singur program și cumva parcă am fi în «Ziua Cârtiței», dar nu e «Ziua Cârtiței» сi «Ora Cârtiței», pentru că avem același program repetat la nesfârșit și odată la câteva săptămâni mai apare câte un reportaj nou. Chiar și ieri am văzut un reportaj care exact așa era prezentat acum o lună”, a remarcat autorul sesizării, Orest Dabija.

El a mai observat că la 10 TV a fost difuzat timp de două luni unul și același mesaj al președintei țării, Maia Sandu.

Membra CA Aneta Gonța s-a referit și la așa-numitul rebut tehnic difuzat de acest canal – când ore întregi pe ecran apare doar sigla canalului.

Astfel, pentru devierile de la structura aprobată de CA, 10 TV a fost sancționat cu o amendă de 14.000 de lei, pentru încălcare repetată. 

Show More

💬 ...

Back to top button