Actualitate

Youtube a blocat două canale ce aparțin jurnalistului rus Vladimir Soloviov

Youtube a blocat două canale de propagandă rusească ale jurnalistului rus Vladimir Soloviov, informează The Insider. Este vorba de contul personal al acestuia, precum și pagina emisiunii „Вечер с Владимиром Соловьевым (din rusă, „Seara cu Vladimir Soloviov”).

Cele două conturi au fost blocate pentru nerespectarea condițiilor de utilizare a platformei Youtube. Anterior, Soloviov a fost inclus în lista de sancțiuni impuse Rusiei de către Uniunea Europeană. În același timp, pe 5 martie, activele sale financiare din Italia au fost blocate.

Anterior, Centrul pentru Jurnalism Independent a monitorizat mai multe programe retransmise din Federația Rusă pe posturile de televiziune locale, printre care și emisiunile lui Vladimir Soloviov, identificându-le drept propagandistice. Autorii studiului au ajuns la concluzia că „elementele propagandistice din conținuturile retransmise din Federația Rusă comportă riscuri majore pentru manipularea opiniei publice din Republica Moldova și/sau pentru influențarea opiniilor și comportamentelor”.

Show More

💬 ...

Back to top button