Actualitate

Un jurnalist elvețian ar fi fost  rănit lângă Nikolaev

Militarii ruși au tras, pe 6 martie, noaptea, într-o mașină blindată în care se afla fotojurnalistul elvețian Guillaume Briquet, scrie site-ul ucrainean News.liga.net. Sursa menționează că polițiștii ucraineni l-au ajutat să ajungă la spital.

Jurnaliștii notează că mai multe gloanțe au lovit sticla automobilului și bărbatul a fost rănit, după ce în direcția sa au fost trase focuri.  

Potrivit poliției ucrainene, jurnalistul rănit a încercat să ajungă cât mai curând posibil pe teritoriul regiunii Kirovograd. Oamenii legii l-au dus la spital, unde medicii i-au oferit asistență.

Portalul Mykolaiv.news notează cu referire la informații neconfirmate că jurnalistul nu ar fi avut voie să circule în apropierea pozițiilor Forțelor Armate Ruse, a căror prezență și locație fuseseră anunțate anterior de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Jurnalistul ar fi încălcat restricțiile prevăzute de starea de asediu, precum și recomandările privind circulația și trecerea în siguranță a punctelor de control, publicate anterior de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Show More

💬 ...

Back to top button