ActualitateCategorie Implicită

Săptămânalul SP Bălți a renunțat din nou la ediția tipărită

Săptămânalul de limbă rusă SP Bălți a sistat din nou editarea versiunii tipărite, la începutul acestui an, după ce revenise pe hârtie în ianuarie 2021. Motivul deciziei ține de lipsa resurselor financiare, a precizat pentru Media Azi fondatorul și directorul ziarului, Veaceslav Perunov.

SP Bălți a mai întrerupt editarea versiunii printate în ianuarie 2020, tot din lipsă de fonduri. Potrivit lui Veaceslav Perunov, ulterior, echipa a obținut bani pentru editarea și publicarea ziarului dintr-un grant al European Endowment for Democracy, care s-au epuizat, iar revenirea pe hârtie depinde de accesarea unor noi granturi.

Directorul SP Bălți a precizat că ziarul era publicat în 600 de exemplare, destinate în principal persoanelor în etate, care nu au neapărat abilitatea sau posibilitatea de a se informa din surse online. „Am primit multe apeluri în redacție, de la cititorii noștri, care s-au arătat profund dezamăgiți că nu vor mai putea primi ziarul. Acum așteptăm, dacă ne va fi oferită finanțare pentru alți doi ani, vom reapărea în print, în caz contrar – vom rămâne doar pe online”, a mai declarat Perunov. De altfel, în opinia sa, varianta printată a ziarului este lipsită de rentabilitate. 

În 2020, când tipărirea săptămânalului de limbă rusă SP Bălți a fost sistată pentru prima oară, Veaceslav Perunov a interpretat acest lucru ca pe un fapt mai degrabă pozitiv, argumentând că activitatea redacției nu va mai fi îngreunată și de sarcinile legate de editarea ziarului: „…vedem în asta un imbold pentru dezvoltarea resurselor pe Internet, rețele de socializare și mizăm foarte mult pe dezvoltarea conținutului video, chiar și pe difuzarea propriilor emisiuni și mojo-jurnalism”, declara managerul de presă pentru Media Azi.

Show More

💬 ...

Back to top button