Actualitate

S-a dat startul înregistrării la cea de-a opta ediție a Forumului Mass-Media din Republica Moldova

La Forumul Mass-Media de anul acesta sunt așteptați circa 150 de participanți. Înregistrarea prealabilă obligatorie are loc pe pagina web oficială a Forumului, până pe 25 noiembrie inclusiv. La eveniment sunt invitați jurnaliștii, editorii, managerii de presă, dar și reprezentanții organizațiilor și asociațiilor de media, agențiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice.

Doritorii de a participa la lucrările Forumului Mass-Media trebuie să completeze formularul de pe site și să selecteze evenimentele la care vor să asiste în prima și în a doua zi. Lista celor 150 de participanți selectați va fi publicată cu cinci zile înainte de Forum. În agenda ediției a opta sunt incluse trei dezbateri despre situația mass-mediei din țară, încrederea publicului în presă și influența nocivă a dezinformării asupra democrației, la care vor participa jurnaliști și experți din țară și de peste hotare, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai autorităților de reglementare.

Abordările inovative, costurile independenței editoriale, instrumentele inteligenței artificiale și cum pot fi utilizate în jurnalism, sunt temele atelierelor, care vor fi ținute de experți din Lituania, România și Germania. La unul din evenimentele speciale ale Forumului se va discuta despre principiile jurnalismului de pace împreună cu un expert din SUA.

La Forumul Mass-Media vor avea loc și câteva ceremonii de premiere a jurnaliștilor. Astfel, Consiliul de Presă va înmâna Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică pentru anul 2023. De asemenea, vor fi premiați câștigătorii concursurilor naționale de investigații jurnalistice și de materiale pe tema diversității și incluziunii.

La final, participanții vor adopta o rezoluție, care va fi transmisă autorităților naționale, reprezentanțelor şi ambasadelor străine, organizațiilor şi experților care monitorizează dezvoltarea democratică a Republicii Moldova.

Forumul se va desfășura în limba română, cu traducerea simultană în/din limbile rusă și engleză a sesiunii de deschidere și a unor ateliere cu experți străini.

Forumul Mass-Media din Republica Moldova este organizat anual de Consiliul de Presă, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent și Asociaţia Presei Electronice. Ediția a opta va beneficia de suportul Fundației Friedrich Naumann pentru Europa de Sud-Est (Germania), Fundației Soros Moldova și al DW Akademie.

Show More

💬 ...

Back to top button