Externe

Rusia blochează în continuare serviciile de VPN

˶În Rusia sunt deja blocate aproape 20 de servere VPN cunoscute,  dar Roscomnadazor intenționează să continue această activitate ̋ a declarat  președintele Comisiei de Stat pentru Politică Informațională, Alexandr Khinshtein, potrivit interfax.ru .

Khinshtein a recunoscut la Duma TV că utilizatorii de Instagram continuă să utilizeze serviciile de VPN, ocolind, într-un mod sau altul, rețeaua directă de Internet. Ell a mai spus că nu este un lucru ușor, dar zilnic VPN este blocat.

VPN (Rețea Virtuală Privată) este o cale separată de a folosi Internetul, cu ajutorul căreia utilizatorii nu se  conectează direct la pagina web dorită, ci utilizează  un server extern pentru a naviga pe site-urile dorite. VPN-ul oferă securitate și anonimitate, iar în țările cu regimuri represive, acest sistem oferă utilizatorilor   acces la serviciile blocate.

Recent, fondatoarea portalului de limbă rusă meduza.io, Galina Timchenko,  îi sfătuia pe cititorii săi din Rusia, în cadrul unui eveniment online, să se folosească de VPN, pentru a rămâne în continuare conectați la acest portal.

Conectarea la serviciile VPN au devenit populare în Rusia după ce autoritățile au blocat Facebook, Instagram și alte portaluri independente din țară. Eho Moskvî și Dojdi TV și-au încetat activitatea în Rusia. Znakcom., zona.media Meduza, Deutche Welle, BBC, Radio Svaboda, Vocea Americii, Taiga-Info, TV-2, New Times, Doxa și The Village au fost blocate.

Show More

💬 ...

Back to top button