Externe

Roskomnadzor a blocat Vocea Americii, Meduza, BBC și Deutsche Welle în Rusia

O serie de resurse informaționale au fost blocate în Federația Rusă pentru „răspândirea știrilor false despre ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Roskomnadzor pentru Interfax.

Autoritatea de reglementare a domeniului media susține că a restricționat accesul la o serie de resurse informaționale deținute de instituții media din străinătate, inclusiv la cele recunoscute ca „agenți străini în Rusia”. Este vorba de site-urile web ale publicațiilor Golos Ameriki (Vocea Americii), BBC, DW, Meduza, Radio Free Europe/Radio Liberty și altele.

Roskomnadzor a explicat că motivul pentru restricționarea accesului la aceste portaluri pe teritoriul Federației Ruse a fost „difuzarea intenționată și sistemică a informațiilor false cu privire la esența unei operațiuni militare speciale pe teritoriul Ucrainei”. 

În prezent, postul de televiziune TV Dojdi și publicația Znak.com și-au încetat activitatea. De asemenea, au fost blocate postul de radio Eho Moskvî, Meduza, BBC, Radio Libertate (Радио Свобода), Настоящее Время (Timpul Curent), Vocea Americii, TV-2, Тайга-Инфо (Taiga-Info), New Times, Doxa, The Village.

Show More

💬 ...

Back to top button