Actualitate

Redacția Timpul, obligată de prima instanță să dezmintă informații difuzate despre ministra Ala Nemerenco și să-i achite prejudiciu moral

Publicația Timpul de Dimineață a fost obligată de prima instanță să dezmintă informații difuzate acum un an, care o vizează pe ministra Ala Nemerenco. Hotărârea, emisă la data de 20 iunie, mai obligă redacția să-i achite protagonistei suma de 10.000 de lei drept prejudiciu moral și să elimine de pe site articolul contestat. 

Ala Nemerenco s-a plâns în instanță după ce redacția a publicat la 30 iunie 2022, pe site-ul Timpul.md, articolul intitulat „Scandalul în jurul vilei familiei Nemerenco în presa din România – ministru din R. Moldova, acuzat că și-a făcut pensiune cu bani europeni în România și o folosește în scop personal”.

Ca urmare a plângerii sale, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a obligat Timpul de Dimineață să publice o dezmințire prin care să declare că informațiile răspândite sunt defăimătoare, false și constituie relatări cu privire la fapte, prin care a fost lezată onoarea, demnitatea și reputația profesională a Alei Nemerenco. Instanța a mai dispus încasarea din contul instituției media a sumei de 10.000 de lei, pentru repararea prejudiciului moral cauzat, și a sumei de 700 de lei pentru compensarea cheltuielilor de plată a taxei de stat.

Cererea de chemare în judecată a fost admisă parțial, se arată în hotărârea judecătorească ce poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Articole cu un conținut similar au fost publicate și de alte portaluri de știri precum Unimedia.md, Adevarul.ro, Realitatea.md, Libertv.md sau 24h.md. Între timp, portalul Timpul.md a șters articolul vizat. 

Show More

💬 ...

Back to top button