Actualitate

Publika TV, Zona M și TVC 21, sancționate pentru insuficiența conținutului local în limba română

Consiliul Audiovizualului (CA) a aplicat amenzi de la 15.000 de lei până la 20.000 de lei posturilor de televiziune Publika TV, Zona M și TVC 21 pentru insuficiența conținutului local în limba română. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 19 mai, cu unanimitate de voturi.

La data de 21 aprilie 2023, CA a dispus monitorizarea canalelor de televiziune Publika TV, Orizont TV, Zona M, TVC 21 și TV Găgăuzia. Asta după ce, la ultimul control, acestea au încălcat obligația legală de a transmite programe audiovizuale locale în proporție de cel puțin 80% în limba română din totalul programelor locale difuzate. Monitorizarea posturilor Orizont TV și TV Găgăuzia a fost amânată pentru o ședință ulterioare, așa cum erau necesare observații suplimentare din partea CA.

„Zona M și TVC 21 nu și-au îmbunătățit deloc performanțele. În cadrul ultimului control s-au atestat aceleași rezultate, adică zero conținut în limba română. La Publkca TV situația s-a îmbunătățit ușor, nu cu mult, dar diferența este mai mică decât era anterior”, a declarat vicepreședinta CA, Aneta Gonța. Ea a optat pentru sancțiuni minime în cazul Publika TV, în virtutea ameliorării situației privind proporția conținutului local în limba română, dar a solicitat amenzi maxime pentru Zona M și TVC 21. 

Conform clasificărilor, Publika TV, Zona M și TVC 21 au statutul de furnizori privați naționali, având obligația de a transmite programe audiovizuale locale cu o durată minimă zilnică de cel puțin opt ore.

Show More

💬 ...

Back to top button