Actualitate

Publicația The Village și-a închis biroul din Rusia. Redacția lucrează de la Varșovia

Biroul din Rusia al ediției online The Vilage a fost închis, scrie agenția TASS cu referire la canalul de Telegram al publicației. „Oficiul rusesc al The Village se închide. Redacția este în siguranță și lucrează din Varșovia”, se arată în mesaj.

Anterior, Roskomnadzor a restricționat accesul la site-ul web The Village pentru publicarea „de informații false despre o operațiune militară specială din Ucraina”.

Autoritatea menționează că pentru plasarea unor astfel de informații ilegale, legislația rusă prevede răspundere sub forma unei amenzi de până la 5 milioane de ruble (circa 41.000 de euro).

The Village scrie că a primit doar o singură notificare de la Roskomnadzor de a elimina știrile despre declarațiile fostului conducător al serviciului Yandex.Novosti, Lev Gerșenzon. Termenul de ștergere standard este de 24 de ore. Publicația susține că a șters imediat știrile, însă au fost blocați – deja fără explicații. Instituția media susține că a aflat de pe site-ul RIA Novosti că ar fi publicat falsuri despre Ucraina, respinge acuzațiile și le califică drept „ciudate”. Reprezentanții instituției susțin că vor contesta decizia Roskomnadzor.

Show More

💬 ...

Back to top button