Actualitate

Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat nu doar administratorul, ci și proprietarii din Rusia

Firma din Rusia „Медиа Инвест Сервис”, fondatoarea companiei Telesistem TV, care deține canalele Primul în Moldova și Accent TV,  și-a schimbat proprietarii la 7 octombrie, scrie Ziarul de Gardă cu trimitere la datele din Registrul persoanelor juridice din Federația Rusă. Noul proprietar ar fi devenit Alexei Polunin, cetățean al Federației Ruse.

Media Azi a scris că, la 22 septembrie, CA a fost anunțat despre schimbarea administratorului firmei care deține licențele de emisie pentru cele două posturi. În extrasul din Registrul de stat, pe care noua administratoare, Arina Corșicova, l-a anexat la Nota informativă prezentată la CA, în calitate de beneficiari finali ai posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV rămâneau a fi doi cetățeni din Federația Rusă – Natalia Ermilova și Samvel Grigorean.

Datele din Registrul persoanelor juridice din Federația Rusă, consultate de ZdG, arată însă că noul proprietar al „Медиа Инвест Сервис” a devenit Alexei Polunin, care a preluat „Медиа Инвест Сервис” prin intermediul companiei pe care o deține, „Диаманд Эстейт”. Potrivit Ziarului de Gardă, CA nu a fost informat despre noile modificări.

Pe 4 octombrie, Consiliul solicita Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA) și Consiliului Concurenței (CC) să investigheze circumstanțele și informațiile răspândite pe larg în presă, precum că posturile Primul în Moldova și Accent TV, anterior afiliate Partidului Socialiștilor, ar avea în prezent un alt beneficiar. CA a sesizat cele trei instituții ale statului după ce a fost informat pe 22 septembrie, de către compania Telesistem TV, proprietara posturilor Accent TV și Primul în Moldova, că firma are o nouă administratoare, iar mai multe instituții media au scris că cele două televiziuni ar trece astfel sub controlul Partidului Șor.

Show More

💬 ...

Back to top button