Actualitate

Presa de la Moscova scrie că militarii ruși au distrus un centru de radiodifuziune de rezervă din Kiev

Militarii ruși au dezactivat un centru de radiodifuziune de rezervă din Kiev cu o lovitură de înaltă precizie, scrie Izvestia cu referire la declarațiile din 3 martie ale reprezentantului Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

„Ca urmare a unei lovituri cu rază lungă de înaltă precizie, un centru tehnologic de rezervă de radio și televiziune, din zona Lîsaia Gora din Kiev, care a fost folosit de SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) pentru operațiuni psihologice împotriva Rusiei, a fost dezactivat. Nu există victime sau distrugeri de clădiri rezidențiale”, a declarat Konașenkov.

Sursele ucrainene nu au publicat vreo informație explicită la subiect. Publicația Strana.news scrie că autoritățile ucrainene, precum și salvatorii, nu raportează nimic despre o explozie care să fi fost observată în Kiev în jurul orelor două dimineața.

Potrivit publicației, Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale a spus că explozia a fost rezultatul activității apărării aeriene ucrainene, care a interceptat o rachetă inamică. Potrivit sursei, în zona Lîsaia Gora care se află în jurul străzii Saperno-Slobodskaia, în perioada sovietică, a existat un centru de radiodifuziune care inclusiv bloca semnalul posturilor de radio occidentale.

Unian.net menționează că Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei i-a îndemnat pe bloggeri să nu difuzeze informații cu privire la consecințele loviturilor cu rachete și bombe pe rețelele sociale, deoarece astfel de informații pot ajuta inamicii să corecteze loviturile ulterioare.

Pe 2 martie, forțele armate ale Rusiei au bombardat antena de radiodifuziune de la Kiev, scria Pravda.com.ua. Ministerul Apărări al Rusiei a anunțat înainte de asta că armata rusă va lovi o locație din Kiev „de unde vin atacuri informaționale” și a cerut locuitorilor din zonă să-și părăsească casele.  

Ukraine.segodnya.ua a scris că în aceeași zi a fost bombardat turnul TV și radio din Harikov. 

Show More

💬 ...

Back to top button