Actualitate

Postul Găgăuzia TV, amendat cu 15.000 de lei pentru încălcarea prevederilor referitoare la programele locale

Consiliul Audiovizualului (CA) a decis sancționarea companiei publice Găgăuzia Radio Televizionu, fondatoarea postului Găgăuzia TV, cu o amendă în valoare de 15.000 de lei, pentru încălcarea repetată a prevederii Codului serviciilor media audiovizuale (CSMA) referitoare la transmisiunea programelor locale în limba română. Decizia a fost luată în ședința din 9 iunie 2023, cu unanimitate de voturi.

Potrivit sursei, la data de 21 aprilie, CA a dispus controlul mai multor posturi de televiziune în vederea monitorizării prevederilor CSMA referitoare la conținutul local. Cu toate acestea, în ședința CA din 19 mai 2023, la solicitarea directorului companiei publice Găgăuzia Radio Televizionu, Vadim Anastasov, decizia privind rezultatele controlului a fost amânată.

Conform datelor raportorului CA, monitorizarea postului de televiziune Găgăuzia TV a fost realizată în intervalul 17-23 aprilie 2023. Rezultatele controlului au atestat respectarea numărului de ore a conținutului locat difuzat, conform statutului de furnizor media regional, dar și difuzarea acestora în orele de audiență maximă. În schimb, Găgăuzia TV a transmis programe audiovizuale locale într-o proporție mai mică de 25% în limba română, se arată în raport.

,,Propunerea este, bineînțeles, amenda minimă. Diferența nu este atât de mare și, oricum, dinamica este una pozitivă”, a comentat Liliana Vițu, președinta CA.

Show More

💬 ...

Back to top button