Externe

Postul de televiziune TV Dojdi își reia activitatea

Postul de televiziune rusesc TV Dojdi a anunțat pe canalul său de Telegram că își reia activitatea, după o pauză de mai bine de patru luni. Prima difuzare va începe pe YouTube astăzi, 18 iulie, la ora 20:00.

„După suspendarea forțată a difuzării din martie, am reușit să păstrăm echipa și principiile de bază: așa cum am făcut în ultimii 12 ani, vom vorbi despre evenimente și fenomene fără cenzură și manipulare. Vom reveni în eter treptat: inițial cu buletine de știri și câteva emisiuni de autor, iar mai târziu va fi și mai mult conținut. Deja în toamnă intenționăm să lansăm câteva proiecte noi”, se menționează într-un comunicat de presă al postului.

Potrivit televiziunii, din cauza „legilor represive” adoptate în Rusia, redacția a fost nevoită să plece în afara țării.  Administrația a deschis o nouă companie în Letonia și a primit o licență de emisie europeană.

În prima etapă, studiourile televiziuni se vor afla în Riga, Amsterdam, Tbilisi și Paris. În Letonia TV Dojdi cooperează cu compania TV3 TV, în Georgia cu compania Formula TV. „Astăzi, mai mult ca niciodată, cetățenii Rusiei trebuie să aibă acces la informații independente”, se mai spune în comunicat.

TV Dojdi și-a suspendat temporar activitatea la începutul lunii martie. A fost sistată retransmisia în eter, pe Youtube și rețele sociale. Site-ul televiziunii a fost blocat de Roskomnadzor pe 1 martie.

Postul TV Dojdi a fost lansat în aprilie 2010.

Show More

💬 ...

Back to top button