Actualitate

Postul Bas TV renunță la licența de emisie. Redacția își va continua activitatea în online

Postul de televiziune Bas TV din Basarabeasca își încetează activitatea după ce a solicitat retragerea licenței de emisie. Cererea a fost admisă în unanimitate de membrii Consiliului Audiovizualului (CA), în cadrul ședinței din 7 iunie. Redacția va continua să producă conținuturi pentru mediul online. 

Compania LV-TOPAL, proprietara canalului TV care a difuzat pe piață timp de 26 de ani, a depus cererea la CA pe 23 mai, motivul invocat fiind imposibilitatea continuării activității din considerente financiare și tehnice. 

„Atunci când semnalul de televiziune în format analog a fost sistat, nu am mai putut transmit în eter, de aceea îl transmiteam prin rețeaua de cablu. În acest format, postul TV a început să aducă pierderi, aveam din ce în ce mai puțini abonați, concurență neloială. Așa am luat decizia să sistăm difuzarea prin cablu. Apăruse dilema unde să difuzăm Bas TV. Fie renunțam la licență, fie ieșeam la un alt nivel, deveneam un canal regional. În calitate de post TV local, încă mai adunam două ore de conținut propriu, publicitate era puțină, dar încercam să obținem finanțare, inclusiv pe bază de granturi. Așa că din start am decis să cerem suspendarea licenței de emisie pe o perioadă maximă de trei luni, din martie până-n mai. Între timp, am sperat să găsim o soluție, să mai cântărim posibilitățile, dar am înțeles că nu vom putea menține un post TV regional, ne-ar fi fost greu să producem mai mult conținut în actuala componență redacțională, iar să creștem redacția nu era posibil”, a explicat pentru Media Azi Ludmila Topal, directoarea televiziunii. 

Tot ea a precizat că, în ultima perioadă, se întețiseră controalele din partea CA, postul a plătit și amenzi. Redacția n-a mai dorit să muncească încălcând legea, iar să activeze în concordanță cu prevederile legale nu avea posibilitate. 

Potrivit ei, redacția Bas TV își va continua activitatea în mediul online. „O vedem nu ca pe un final al activității noastre jurnalistice, ci ca o nouă etapă în care ne vom orienta resursele și eforturile pentru a deveni o sursă online populară și profesionistă. Vom păstra și brandul Bas TV, pentru că așa suntem recognoscibili”, a conchis Ludmila Topal. 

Show More

💬 ...

Back to top button