Actualitate

O jurnalistă din Rusia, care lucra pentru media pro-Kremlin, a fost ucisă într-un accident pe un poligon din Crimeea

Jurnalista rusă Svetlana Babaeva, care lucra pentru grupul media pro-Kremlin Rossia Segodnia, a murit vineri într-un poligon de tragere din Crimeea, ucisă de „un glonț rătăcit”, scrie Digi24.ro, cu trimitere la presa rusă și oficiali proruși din peninsula anexată ilegal, citați de Reuters.

Potrivit agenției de presă RIA Novosti, Babaeva a fost victima unui „glonț rătăcit”.  Pe rețelele sociale au apărut mai multe mesaje în amintirea ei, aparținând unor persoane oficiale și colegi de breaslă. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris pe Telegram: „Te iubesc mult, Sveta”. Iar Margarita Simonian, o altă reprezentantă a presei pro-Kremlin, a scris: „Am discutat ieri cu ea despre cum ne vom dezvolta în noile teritorii. Oh, Sveta, Sveta, cum s-a putut întâmpla asta?”.

Site-ul de știri Meduza.io precizează că Svetlana Babaeva a fost șefa reprezentanței RIA Novosti în Marea Britanie între 2004 și 2006, iar între 2008 și 2012 a fost redactoră-șefă a biroului din SUA al agenției. De asemenea, a fost redactoră-șefă adjunctă a Moscow News și a revistei Profile. În perioada 2013-2016, Babaeva a fost redactoră-șefă a Gazeta.ru, iar în prezent conducea biroul Rossia Segodnia din Simferopol, capitala administrativă a Crimeei.

Show More

💬 ...

Back to top button