Emisiunea Media Azi

Media Azi: Prevederi adoptate, dar neimplementate. Cum se informează persoanele cu deficiențe de auz?

În Republica Moldova există o comunitate de circa 5.000 de persoane cu deficiențe de auz. În acest an, la 1 ianuarie, au intrat în vigoare amendamente la un regulament special, ale cărui prevederi ar trebui să le asigure o mai bună informare. Una dintre principalele modificări arată că posturile de televiziune ar trebui să poziționeze persoana care traduce în limbaj mimico-gestual pe cel puțin o treime din ecran. În plus, televiziunile ar trebui să redea simultan și imaginea feței, și a mâinilor interpretului în limbaj mimico-gestual, atunci când el este prezent la comunicări oficiale ale autorităților cu privire la starea de urgență, de asediu și de război, evenimente oficiale, evenimente din campania electorală.

Într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi, vicepreședinta Consiliului Audiovizualului, Aneta Gonța, și directorul executiv al Alianței INFONET, Victor Koroli, analizează în ce măsură sunt respectate aceste, dar și alte prevederi.

Această emisiune a fost lansată în cadrul campaniei „Incluziunea începe de la mine”. Campania este organizată în cadrul proiectului „Promovarea coeziunii sociale în Moldova prin încurajarea incluziunii și diminuarea discriminării”, desfășurat de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul programului „Inițiativă Comună pentru Oportunități Egale – Faza II”, implementat cu suportul Guvernului Elveției.

Show More

💬 ...

Back to top button