Emisiunea Media Azi

Media Azi: Pârghia de retragere a licențelor TV. Libera exprimare, securitatea și (ne)transparența

La sfârșitul anului 2023, Parlamentul a votat un nou mecanism de suspendare și retragere a licențelor posturilor de televiziune. Acesta a intrat în vigoare imediat a doua zi, în lipsa unor consultări publice. La începutul anului 2024, mai multe organizații ale societății civile au condamnat acest mecanism și lipsa transparenței în procesul de legiferare a acestuia. De ce a fost necesar acest mecanism și de ce detaliile nu au fost făcute publice până a fi votat?

Într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi, la aceste întrebări au răspuns deputatul PAS Virgiliu Pâslariuc și Cristina Durnea, managera Programului Politici, Legislație și Cercetare Mass-Media în cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent.

Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Marii Britanii la Chișinău. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea Regatului Unit, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Show More

💬 ...

Back to top button